Poplatekcrew kasvoi nuorella osaajalla

Aktiivisuus työnhaussa kannattaa

Poplatekcrew sai uuden vahvistuksen Hilu-tiimiin. Hämeen ammattikorkeassa opiskeleva Petja kertoo, kuinka hän päätyi joukkoomme ja miten hommat ovat lähteneet sujumaan.

Poplatekcrew on saanut jälleen uuden vahvistuksen – tällä kertaa Hämeenlinnan suunnalta. Tämä 20-vuotias ohjelmoinnin taituri on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kerryttää itselleen jo hyvän työkalupakin. Sen pidemmittä puheitta, päästetään Petja itse ääneen!

 

Kuka olen ja minne menen?

Olen toisen vuoden tietojenkäsittelyn opiskelija, kuten Teemukin, Hämeen ammattikorkeasta. Koodijutskia on tullut harrastettua jostain ala-asteen kolmos-nelosluokalta alkaen, mutta vasta viimeisenä parina vuotena vähän ”ammattimaisemmin”. Hämeenlinnassa olen tosiaan asunut kaksi vuotta, ja sieltä pyyhkäisen junalla tänne joka aamu. Olisi nastaa saada koulu pois alta, ja voisin sitten vaikka työllistyä pidemmäksi aikaa tänne Poplatekille.

 

Miksi Poplatek?

Stoorihan meni niin, että sekä joukkoliikennejärjestelmät että softakehitys ja -testaus kiinnostavat aiheena, joten olin heti ensimmäisenä testaamassa uutta HSL-sovellusta. Sieltä sitten bongasin Poplatekin, ja tässä sitä ollaan.

 

Onko työ vastannut odotuksia?

On kyllä! Kaksi ekaa viikkoa meni vähän ”sumussa”, kun ei tiennyt yhtään, miten homma täällä toimii. Muun muassa teknologiat olivat vielä vieraita. Nyt on hiljaksiin päässyt sisään duuniin ja osaa jo tehdäkin jotain.

 

Mistä olet eniten innoissasi töissä?

Uusien asioiden oppimisesta sekä mahdollisuudesta käyttää uusia teknologioita. Olen tällä hetkellä mukana Hilu-tiimissä, jossa työskentely on todella mielenkiintoista.

 

Vinkki loppukesälle:

Kannattaa hyödyntää työkavereiden viimeisimmät jätskitarjousvinkit ja hakea myös omat jäätelöt työpaikan pakkaseen – näin voi varmistaa maistuvat työpäivät!

 

Kiitokset Petja ja tervetuloa joukkoomme!

Huomasimme Petjan, kun hän alkoi seurata sosiaalisen median kanaviamme Facebookissa, Instagramissa sekä Twitterissä. Kiinnostavan oloinen koodarin alku? Hmm… Ennen kuin ehdimme itse edes reagoida, Petja laittoi hakemuksen tulemaan sähköpostiimme careers@poplatek.fi. Rekrypizzalle mars ja työpaikka oli varmistettu.

 


Tarinan takeaway kaikille, joille työnhaku on ajankohtaista nyt tai lähitulevaisuudessa – olkaa aktiivisia! Seuratkaa kiinnostavia firmoja somessa, osallistukaa keskusteluun esimerkiksi LinkedInissä, menkää rohkeasti firmojen järjestämiin tapahtumiin. Vaikka luulisit, ettei haettu paikka tai yritys ole juuri sinua varten, voit kasvattaa tietämystäsi, verkostoasi ja jopa yllättyä positiivisesti ja löytää unelmiesi työpaikan.

 

Työhakemusta laatiessa sekä varsinaisessa työhaastattelussa, kannattaa osoittaa, että on tutustunut firmaan etukäteen. Selailkaa verkkosivuja ja poimikaa sieltä vaikka muutama huomionarvoinen kommentti: Kiinnostiko joku yrityksen projekti tai osaamisalue? Olisiko jossain mielestäsi kehitettävää?

 

Vaikket olisi vielä timanttinen osaaja kaikessa, osoita, että sinulla on kiinnostusta ja motivaatiota kehittyä. Jos sinulla ei ole vielä työkokemusta alalta, konkreettinen näyttö omista projekteista vapaa-ajalta on erittäin iso plussa. Varsinkin ohjelmoinnissa on hyvä koota omaa portfoliota esimerkiksi GitHubiin, josta voit osoittaa työnantajalle taitotasosi.

 

Työntäyteistä kesän jatkoa!

Toivottavat Petja, Heini ja Hanna

Petja Touru

Petja Touru

Junior Software Developer

Saammeko esitellä

Poplatekin isät kertovat – Joustavuus töissä helpottaa perheen arkea

Poplatekcrew kasvaa

Poplatekin pilviosaaminen vahvistuu jälleen

Firma kasvaa, osaaminen vahvistuu

Kolme uutta kasvoa liittyi Poplatekcrew’n riveihin

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.