AWS-Pilvipalvelut

Veikkauksen maksuliikenne siirrettiin Poplatekin pilvipalveluun kolmessa tunnissa

Veikkauksella on helppo hymyillä – rahapeliyhtiön kortti- ja verkkomaksaminen siirrettiin sulavasti Poplatekin ylläpitämään AWS-pilvipalveluun. Migraatioprojektin myötä Poplatek tuottaa Veikkaukselle keskitettyjä maksunvälityspalveluita verkkokauppamaksujen ja 20 400 maksupäätteen korttimaksujen osalta.

Mittava migraatioprojekti saatiin huolellisen valmistelun ja esivaiheiden avulla hallitusti maaliin – kriittisin käyttöönotto vei vain kolme tuntia.

 

Veikkauksen projektipäällikkö Mikko Uljaan sekä pelijärjestelmien päällikkö Pekka Puomion mukaan töissä on helppo hymyillä vielä puoli vuotta projektin päättymisestä.

 

Perinteiseen konesaliin verrattuna toiminta pilvessä on meille edullista ja ylläpidon osalta vaivatonta.  Pekka Puomio, Pelijärjestelmien päällikkö
Veikkaus

Uuden teknologian käyttöönotto oli Veikkaukselle monin tavoin merkittävä askel, johon valmistauduttiin harkiten. Puomion mukaan AWS-siirto koski rahapeliyhtiön kaikkein herkimpiä toimintoja, jossa epäonnistumiselle ei ollut sijaa. Asiakaspalvelun sujuvuutta ei haluttu missään vaiheessa vaarantaa.

 

– Asiakas on meille kaikkein tärkein. Asiakkaan saaman palvelun tulee parantua, se ei saanut heiketä tai hidastua projektin aikana tai sen jälkeen, summaa Puomio AWS-siirron lähtökohtia.

 

 

Hyvä yhteistyö ja hallittu eteneminen takasivat onnistuneen tuloksen

Menestyksekäs migraatioprojekti on tarkan suunnittelun ja jaksotuksen tulosta. Etukäteen haluttiin varmistua, että maksutapahtumat välittyvät pilvessä joustavasti, vaikka palvelimet ovat aiempaa kauempana. Hyvä etenemissuunnitelma ja verkkoympäristöjen huolellinen valmistelu takasivat hallitut tuotannon siirtymät. Uljaan mukaan kaikki muutokset tehtiin palasissa, jotka olisivat olleet tarpeen mukaan peruutettavissa.

Poplatekin palvelutaso on ylittänyt toiveemme. Maksuliikenteemme siirto AWS-pilvipalveluun on ollut meille erittäin toimiva kokonaisratkaisu. Poplatek toimi projektissa hyvin ammattimaisesti ja proaktiivisesti. Hyvän yhteistyön ansiosta projekti saatiin pilkottua osakokonaisuuksiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikko Uljas, Projektipäällikkö
Veikkaus

– Kaikki projektin vaiheet suunniteltiin huolella yhdessä asiakkaan kanssa. Veikkauksen asiantuntijoilla oli iso rooli myös migraatioprojektin toteutuksessa, kun järjestelmiä ja verkkoyhteyksiä siirrettiin vaiheittain uuteen palveluympäristöön. Yhteistyö Veikkauksen erittäin ammattitaitoisten asiantuntijoiden ja johdon kanssa oli toimivaa, ja loi parhaat mahdolliset edellytykset onnistuneelle projektille, kiittää Poplatekin projektista vastannut Dan Forsberg.

 

Kaikkiaan AWS-pilvipalvelun vaiheittainen käyttöönotto oli useamman kuukauden operaatio, jossa viimeisenä pilveen siirrettiin ydintoiminnot. Pitkästä kestosta huolimatta projekti eteni Puomion ja Uljaan mukaan määrätietoisesti ja lopullinen käyttöönotto onnistui etukäteen suunnitellulla hetkellä – jopa epätodellisen mallikelpoisesti.

 

– Oli ilo tehdä töitä todella asiantuntevien tahojen kanssa. Kiitos Poplatekin eteneminen oli suoraviivaista, ennustettavaa ja ratkaisukeskeistä. Isoimpien askelten yhteydessä ei eteen tullut yhtään isoja yllätyksiä, mikä tämän mittaluokan projekteissa on hyvin harvinaista, kiittää Uljas ja Puimio jatkaa:

Viimeisen käyttöönoton valmistuminen oli upea hetki, ja mikä parasta asiakkaillemme käytännössä näkymätön. Johtaja Kiiskisen sanoin, tuntui epätodelliselta, ettei kukaan soittanut ja kertonut vaikeuksista. Olemme hyvin tyytyväisiä tulokseen.

Pekka Puomio, Pelijärjestelmien päällikkö
Veikkaus


Kiinnostuitko Poplatekin AWS-osaamisesta? Jätä yhteystietosi alle niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä!


Poplatek AWS-partneriksi

Vahvaa osaamista AWS-ylläpitoon ja pilvipohjaiseen ohjelmistokehitykseen

Teoriasta käytäntöön

AWS avasi datakeskuksen Tukholmaan – mitä se tarkoittaa suomalaisille?

KORKEA TIETOTURVA PIENENTÄÄ RISKEJÄ

Poplatek Managed PCI Cloud auttaa nopeammin markkinoille

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.