Työntekijät omistajiksi

Poplatek käynnisti vuosittaisen henkilöstöannin – Puolet työntekijöistä siirtyi yrityksen omistajiksi

Poplatek on aina ollut 100-prosenttisesti työntekijöidensä omistama firma. Kesällä 2018 tätä haluttiin vahvistaa entisestään, kun yritys järjesti ensimmäisen henkilöstöantinsa nykyisille työntekijöille. Nyt jokainen Poplatekin työntekijä voi olla myös yrityksen omistaja ja kasvattaa osuuttaan vuosittain.

Poplatekin yrityskulttuuriin sekä arvoihin kuuluu vahvasti demokraattinen toimintatapa.  Henkilöstöanti vahvistaa entisestään tunnetta siitä, että kaikki ovat samassa veneessä ja tekevät töitä yhteisen menestyksen vuoksi.

 

Osakkeiden ostaminen on sekä hyvä sijoitus että motivaattori jokapäiväisessä työnteossa.

“Poplatekissa on alusta saakka ollut vahva yhdessä tekemisen kulttuuri. Strategiaa ja operatiivista toimintaa on kehitetty koko henkilöstön voimin, joten oli luontevaa viedä osallistuminen niin pitkälle kuin se on osakeyhtiössä mahdollista”,Tommi Heikkinen, Poplatekin perustajajäsen

Osakkeenomistaja tekee käytännössä töitä itseään varten, ja hän voi itse vaikuttaa sijoituskohteensa menestykseen työpanoksensa kautta. Kahdeksan vuotta Poplatekilla työskennellyt Jaakko toteaa, että on kivempaa osallistua firman kehittämiseen ja tuloksen tekemiseen, kun tuntuu, että sitä tekee itselleen.

 

Poplatek haluaa kehittää toimintaansa jatkuvasti sekä olla kiinnostava työpaikka ammattilaisille. Henkilöstöanti oli osa tätä kehitystä. Annilla halutaan myös tulevaisuudessa vahvistaa yhdessä tekemisen tunnetta sekä sitouttaa ihmisiä yhteisiin tavoitteisiin ja yrityksen kehittämiseen.

 

 

Mistä henkilöstöannissa on kyse?

  • Ensimmäinen henkilöstöanti järjestettiin kesäkuussa 2018.
  • Kaikilla yrityksen työntekijöillä oli mahdollisuus merkitä 150-5000 osaketta.
  • Osakkeita merkinneestä työntekijästä tulee virallisin termein yrityksen Vähemmistöosakas.
  • Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Poplatek Oy:n työntekijä voi omistaa osan firmasta, jossa hän tekee töitä.
  • Henkilöstöanti on vuosittainen, joten jokainen omistaja voi kasvattaa osuuttaan pikkuhiljaa.

 


Haluaisitko sinä omistaa osan Poplatekia ja tehdä töitä itsellesi? Kurkkaa avoimet työpaikkamme ja liity osaavaan sekä huumorintäyteiseen joukkoomme!

Mikko Virtanen

Mikko Virtanen

Toimitusjohtaja

Poplatekcrew kasvaa

Poplatekin pilviosaaminen vahvistuu jälleen

Asiakkaalla töissä

HSL-projektin parissa

Firma kasvaa, osaaminen vahvistuu

Kolme uutta kasvoa liittyi Poplatekcrew’n riveihin

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.