Asiakkaalla töissä

HSL-projektin parissa

Moni työntekijöistämme työskentelee eri asiakasprojektien parissa, monesti osan viikkoa asiakkaan tiloissa. Siksi emme aina itsekään tiedä mitä työkaverimme tarkalleen ottaen puuhaavat. On mielenkiintoista kuulla hieman yksityiskohtaisemmin, miten heidän työnsä sujuvat ja mitä ne pitävät sisällään – tietysti asiakkaan tietosuojan sallimissa rajoissa.

Tällä kertaa nykäisimme HSL:n asiakkuuden parissa työskentelevää Anttonia hihasta ja pyysimme häntä avaamaan sanaisen arkkunsa.

 

Miten päädyit HSL:n projektin pariin?

Se oli itseasiassa semmonen mieluisa yllätys! Aloitin työt Poplatekilla, ja pääsin saman tien HSL:n projektiin kiinni. Oli kiva aloittaa työt sen parissa, varsinkin, kun tietää, että tehdyllä työllä tulee olemaan paljon käyttäjiä.

 

Millainen tiimi teillä on ja mitä projektinne käsittelee?

Tiiminä Poplatekin puolelta meitä on minä ja Sami, ja ollaan tehty pääasiallisesti maksamiseen liittyvää ohjelmistokehitystä. Tehtiin HSL-sovellukseen kortin lisäys sekä kortilla maksaminen. Käytännössä suunniteltiin ja ohjelmoitiin kokonaan uusi maksu-API meidän maksunvälitysjärjestelmään. Työ sisälsi pääasiassa Java-koodaamista taustajärjestelmään, mutta myös AWS Lambda -koodausta Pythonilla.

 

Taustaan tehtiin kahdentyyppisiä API:ja: avoimia, joita korttilomake kutsuisi sekä autentikaation vaativia API:ja, joita kutsuu HSL-sovelluksen taustajärjestelmä. API:t toteutettiin siten, että lomake sekä sovelluksen taustajärjestelmä kutsuu AWS Lambdaa, joka käsittelee tulevan pyynnön ja välittää sen eteenpäin taustalle, jos pyynnössä on kaikki kunnossa. Oli mielenkiintoista pohtia, miten toteuttaa julkiset API:t, jotta niitä ei pysty väärinkäyttämään.

 

Taustajärjestelmän kehityksen lisäksi tehtiin myös uusi korttimaksulomake, jotta pystyttiin vastaamaan paremmin HSL:n sekä muiden asiakkaiden tarpeisiin. Lomake toteutettiin ilman kolmansien osapuolien kirjastoja, koska PCI vaatii, että käytettyjen kirjastojen haavoittuvuuksia olisi seurattava, ja kaikki lomakkeella oleva sisältö on servattava samasta osoitteesta. Järkevin ratkaisu oli toteuttaa maksulomake Vanilla JavaScriptilla ylläpidollisista syistä. Kehitystyö oli todella mielenkiintoista, koska en ole ollut aikaisemmin mukana projektissa, missä pitää ottaa huomioon tapahtumien transaktiovarmuus sekä, miten käsitellä sensitiivistä maksukorttidataa.

 

Onko sinulla tullut töissä jotain uusia teknologioita vastaan? Haluaisitko oppia jotain uutta?

Nykyisessä työssä käytän Javaa ja Node.js:ää. Jälkimmäinen tuli uutena tuttavuutena, ja sen käyttöä opettelin töissä. Molempia kieliä koodaan mielelläni, mutta JavaScript kiinnostaa hiukan enemmän, koska sillä voi koodata sekä fronttia että bäkkäriä. Haluaisin myös opetella hallitsemaan Amazonin pilvipalveluita paremmin. Ei niin työhön liittyen kiinnostaisi C# ja peliohjelmointi.

 

Sinua näkee usein omalla toimistollamme. Miten paljon vietät aikaa HSL:n tiloissa?

Viime syksynä olin ahkeraan HSL:n tiloissa, yleensä neljä päivää viikosta. Mutta nyt olen ollut mukana myös Poplatekin muissa asiakkuuksissa, joten on tullut vietettyä enemmän aikaa omalla toimistolla. Asiaan vaikuttaa myös HSL:n toimipisteellä oleva putkiremontti.

 

Mikä on sinulle mieluisin työskentelytapa?

Ei minulla ole oikeastaan preferenssiä. Tykkään meidän omista tiloista Poplatekilla, joten viihdyn täällä hyvin. Käyn yleensä aamusta salilla, jotta loppupäivän jaksaa hyvin istua koneen ääressä. Tässäkin joustavat työajat ovat auttaneet, ettei tarvitse repiä itseään ylös aamuyöstä.

 

Mitä meinasit tehdä kesälomallasi?

Paljon olisi suunnitelmia, mutta sinänsä ei mitään elämää kummempaa. Mökillä vietän todennäköisesti suurimman osan ajastani suppaillen sekä biitsiä pelaillen. Loppulomasta saatan käydä ravustamassa. Lisäksi vien veljeni pojan Tivoli Seiterään huvittelemaan. (Sinne sain liput työkaveriltani Hannalta – Kiitos siis Hanna!)

 

Heitäppä vielä joku vinkki loppukesälle!

Kaikille nälkäisille, jotka liikutte Mikkelin läheisyydessä, suosittelen tutustumaan Angela Kebabiin ja nappaamaan sieltä Calzonen! Toimii taatusti – varsinkin isompaan nälkään.

 


Haluatko sinäkin osaksi mielenkiintoisia projekteja? Hae meille töihin ja liity Poplatekcrewn osaavaan ja rentoon porukkaan. Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja hae meille täältä!

Antton Lappalainen

Antton Lappalainen

Full Stack Developer

Uudet maksutavat ja tuotteet

HSL:n korttimaksuominaisuus kasvatti mobiililipun suosiota

Konsultin näkökulma

Uudistamassa Veikkauksen myyntiä

Poplatekcrew kasvaa

Poplatekin pilviosaaminen vahvistuu jälleen

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.