Opi lisää

In-app maksamisen lyhyt oppimäärä: Nämä 3 asiaa sinun täytyy tietää

Mitä ovat in-app maksut? Mikä on niiden tarkoitus? Miten ne toimivat? Nämä asiat sinun täytyy tietää, jotta pysyt mukana nykyajan maksamisskenessä.

In-app maksuilla (engl. in-app payments) tarkoitetaan maksuja, joita tehdään mobiilisovellusten sisällä. Poplatekilla hyvinä esimerkkeinä voidaan pitää HSL:n sovellukseen rakentamaamme korttimaksujärjestelmää ja Veikkauksen sovelluksen rahansiirtoja. Muita vastaavia toteutuksia ovat leffalippujen, polttoainetankkauksen, taksimatkojen sekä postimaksujen maksaminen.

 

Järjestelmän kautta asiakas rekisteröi oman haluamansa maksutavan ja pääsee näin tekemään ostoja kitkattomasti vain muutamalla klikkauksella sovelluksen sisällä.

 

In-app maksujen tarkoitus on helpottaa asiakkaan ostotapahtumia. Asiakas voi helposti tehdä yksittäisiä kertaostoja ilman korttitietojen syöttämistä jokaisen oston yhteydessä, kun hän on kerran tallentanut ne sovelluksen kautta maksupalveluun.

 

Lisäksi, in-app maksut antavat asiakkaalle mahdollisuuden ostaa sovelluksen kautta tuotteita, palveluita tai lisäsisältöä applikaatioon. Sovelluksen tarjoaja saa näin tuloa muustakin kuin itse sovelluksen myymisestä.

 

Mikäli maksaminen ei nykyään tapahdu nopeasti ja jouhevasti, asiakas voi kokea sovelluksen käyttämisen kömpelöksi ja tarpeettomaksi. Maksamisen liittäminen mobiilisovellukseen tuo asiakkaalle selkeää lisäarvoa.

 

Mihin in-app maksuissa kannattaa kiinnittää huomiota? Kaikkien sovellusten ja erityisesti maksamisen kanssa kannattaa olla varovainen. Ehdoton edellytys korttitietojen käsittelylle ja säilyttämiselle on maksupalvelun tarjoajan PCI DSS -sertifioitu ympäristö.

 

Englannin termi in-app purchases tulkitaan usein tarkoittamaan mobiiliapplikaation sisällä tehtäviä ostoja, jotka menevät Googlen tai Applen sovelluskaupan kautta. Tässä maksujen taustalla on se, että kehittäjä pystyy pitämään itse sovelluksen maksuttomana ja saamaan rahavirtaa lisäsisällön myynnistä, kuten pelissä käytettävästä valuutasta tai mahdollisuudesta mainoksien poistamiseen.

 

Sovelluksen omistajan kannattaa miettiä, onko asia sellainen, mihin yllä mainittua in-app maksamista voisi käyttää vai kannattaako ottaa käyttöön oma maksuratkaisu, jossa voi ohittaa sovelluskaupan. Tällöin sovelluksen tarjoaja saa enemmän tuloja itselleen, kun hänen ei tarvitse maksaa sovelluskaupalle palkkiota.

 

Kertaus | 3 tärkeintä pointtia in-app maksamisesta

MITÄ: In-app payment on maksu, joka suoritetaan mobiilisovelluksessa.
MIKSI: In-app maksut helpottavat asiakkaan ostoprosessia.
OMA MAKSUJÄRJESTELMÄ: Valitse tämä, kun haluat ohittaa sovelluskaupan ja saada enemmän tuloja.

 

Artikkeliin haastateltiin Poplatekin Samia, joka on työskennellyt HSL:n maksujärjestelmän parissa.

 


Onko sinulla mielessäsi jokin sovellus, joka tarvitsisi sujuvan maksuelämyksen? Oli ideasi sitten ajatustasolla tai jo pidemmällä, ota yhteyttä myyntijohtajaamme Jukkaan (+358 50 328 0046 | jukka.nokso-koivisto@poplatek.fi) ja keksitään yhdessä sinun tarpeisiisi sopiva ratkaisu.

 

Voit myös lukea lisää maksuratkaisuistamme täältä.

Hanna ja Heini

Hanna Halonen

Markkinointikoordinaattori

Tulevan vuoden tuulet

5 maksamisen trendiä vuodelle 2019

Uudet maksutavat ja tuotteet

HSL:n korttimaksuominaisuus kasvatti mobiililipun suosiota

HAASTEEMME VOITTAJAT

Parhaat ratkaisut kitkattomaan maksamiseen Junctionissa 2018

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.