Mobiilimaksaminen uudistuu rytinällä

3 maksualan mullistajaa lähivuosina

Mobiilimaksamisesta on tulossa entistä nopeampaa ja helpompaa – tästä pitävät huolen pankkien, korttiyhtiöiden ja mobiililaitteiden valmistajien kehittämät ratkaisut. Listasimme alle uusista maksutavoista kiinnostavimmat, joiden käyttöönotossa Poplatek on kuin kotonaan.

Mobiilimaksaminen siirtyy uuteen aikakauteen. Pankeilta, korttiyhtiöiltä ja mobiililaitteiden valmistajilta on tulossa liuta uusia palveluita Suomen markkinoille. Luvassa on entistä nopeampaa ja helpompaa maksamista sekä verkossa että kivijalassa, mikä ilahduttaa varmasti monia. Nostimme esille kiinnostavimmat mobiilimaksamisen uudistukset, joiden käyttöönotossa Poplatek opastaa mielellään.

 

Pankkien Siirto-järjestelmällä on mahdollisuus suursuosioon

Pankkiomisteisen Automatian lanseeraama Siirto-maksujärjestelmä on Suomen ensimmäinen reaaliaikainen maksutapa eri pankkien välisille mobiilimaksuille. Puhelinnumeroa maksujen välityksessä tunnisteena käyttävä järjestelmä siirtää rahat tililtä toiselle välittömästi. Suomalaisista pankeista ensimmäisinä Nordea, OP, Aktia ja S-Pankki ovat tuomassa Siirto-järjestelmän osaksi omia sovelluksiaan kevään 2017 aikana.

Siirto nopeuttaa kuluttajien välisiä tilisiirtoja ja tarjoaa yrityksille korttimaksamisen rinnalle mielenkiintoisia mahdollisuuksia maksujen vastaanottamiseen verkossa ja kivijalassa. Siirrolla onkin hyvät mahdollisuudet nousta Suomen suosituimmaksi mobiilimaksutavaksi.

Korttiwalletit ovat kansainvälisessä kasvussa

Kansainvälisten korttiyhtiöiden omat wallet-sovellukset ovat yleistyneet viime vuosina. Etenkin Mastercardin tarjoama Masterpass, Visan Visa Checkout sekä samassa kategoriassa kisaava Paypalin One Touch -sovellus ovat nousseet kansainvälisesti suosituiksi verkkomaksamisen tavoiksi muun muassa vaivattoman käyttökokemuksen ansiosta.

 

Suomeen vielä tuloaan tekevät korttiyhtiöiden walletit ovat korttimaksamisen sujuvampi muoto. Wallet-sovelluksilla voi tyypillisesti maksaa eri korttiyhtiöiden Debit ja Credit -korteilla, minkä lisäksi sovellukseen tallennetut toimitusosoitetiedot nopeuttavat ostamista.

 

Laitevalmistajat ovat maksurintaman musta hevonen

Myös mobiililaitteiden valmistajat ovat viime aikoina esitelleet omia wallet-korttimaksusovelluksiaan. Applen lanseeraama Apple Pay ja Googlen oma Android Pay ovat keränneet käyttäjiä Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Laitevalmistajien walletit perustuvat pankkiyhteistyöhön, johon pohjoismaiset pankit eivät toistaiseksi ole lähteneet mukaan.

 

Tähän mennessä suomalaiset pankit ovat keskittyneet muihin wallet-ratkaisuihin. Aika näyttää, mihin rooliin laitevalmistajien walletit nousevat Suomen markkinoilla.

 


 

Kiinnostuitko mobiilimaksamisen tulevista mahdollisuuksista? Ota rohkeasti yhteyttä, niin voimme auttaa sinua nostamaan yrityksesi maksamisen uudelle tasolle. 

Mikko Virtanen

Mikko Virtanen

Toimitusjohtaja

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä!


Tulevan vuoden tuulet

5 maksamisen trendiä vuodelle 2019

Lähimaksaminen

Lähimaksaminen ja se kuuluisa 50 euroa

Opi lisää

In-app maksamisen lyhyt oppimäärä: Nämä 3 asiaa sinun täytyy tietää

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.