Mobiilimaksaminen uudistuu rytinällä

Siirto ja wallet-sovellukset valtaavat alaa

Mobiilimaksamisesta on tulossa entistä nopeampaa ja helpompaa – tästä pitävät huolen pankkien, korttiyhtiöiden ja mobiililaitteiden valmistajien kehittämät ratkaisut. Poplatekin toimitusjohtaja Mikko Virtanen listasi uusista maksutavoista kiinnostavimmat, joiden käyttöönotossa Poplatek on kuin kotonaan.

Mobiilimaksaminen siirtyy uuteen aikakauteen. Pankeilta, korttiyhtiöiltä ja mobiililaitteiden valmistajilta on tulossa liuta uusia palveluita Suomen markkinoille. Luvassa on entistä nopeampaa ja helpompaa maksamista verkossa ja kivijalassa, mikä ilahduttaa monia. Poplatekin toimitusjohtaja Mikko Virtanen listasi kiinnostavimmat mobiilimaksamisen uudistukset, joiden käyttöönotossa Poplatek opastaa mielellään.

 

Pankkien Siirto-järjestelmällä mahdollisuus suursuosioon

Pankkiomisteisen Automatian lanseeraama Siirto-maksujärjestelmä on Suomen ensimmäinen reaaliaikainen maksutapa eri pankkien välisille mobiilimaksuille. Puhelinnumeroa maksujen välityksessä tunnisteena käyttävä järjestelmä siirtää rahat tililtä toiselle välittömästi. Suomalaisista pankeista ensimmäisinä Nordea, OP, Aktia ja S-pankki ovat tuomassa Siirto-järjestelmän osaksi omia sovelluksiaan kevään 2017 aikana.

Siirto nopeuttaa kuluttajien välisiä tilisiirtoja ja tarjoaa yrityksille korttimaksamisen rinnalle mielenkiintoisia mahdollisuuksia maksujen vastaanottamiseen verkossa ja kivijalassa. Siirrolla onkin hyvät mahdollisuudet nousta Suomen suosituimmaksi mobiilimaksutavaksi.

Mikko Virtanen, Toimitusjohtaja

Poplatek Oy

Korttiwalletit kansainvälisessä kasvussa

Kansainvälisten korttiyhtiöiden omat wallet-sovellukset ovat yleistyneet viime vuosina. Etenkin Mastercardin tarjoama Masterpass, Visan Visa Checkout sekä samassa kategoriassa kisaava Paypalin Onetouch-sovellus ovat nousseet kansainvälisesti suosituiksi verkkomaksamisen tavoiksi muun muassa vaivattoman käyttökokemuksen ansiosta.

 

– Suomeen vielä tuloaan tekevät korttiyhtiöiden walletit ovat korttimaksamisen sujuvampi muoto. Wallet-sovelluksilla voi tyypillisesti maksaa eri korttiyhtiöiden Debit ja Credit -korteilla, minkä lisäksi sovellukseen tallennetut toimitusosoitetiedot nopeuttavat ostamista.

 

Laitevalmistajat maksurintaman musta hevonen

Myös mobiililaitteiden valmistajat ovat viime aikoina esitelleet omia wallet-korttimaksusovelluksiaan. Applen lanseeraama Apple Pay ja Googlen oma Android Pay ovat keränneet käyttäjiä Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Laitevalmistajien walletit perustuvat pankkiyhteistyöhön, johon pohjoismaiset pankit eivät toistaiseksi ole lähteneet mukaan.

 

– Tähän mennessä suomalaiset pankit ovat keskittyneet muihin wallet-ratkaisuihin. Aika näyttää, mihin rooliin laitevalmistajien walletit nousevat Suomen markkinoilla.

Mikko Virtanen

Mikko Virtanen

Toimitusjohtaja

Tulevan vuoden tuulet

5 maksamisen trendiä vuodelle 2019

Lähimaksaminen

Lähimaksaminen ja se kuuluisa 25 euroa

Opi lisää

In-app maksamisen lyhyt oppimäärä: Nämä 3 asiaa sinun täytyy tietää

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.