Firma kasvaa, osaaminen vahvistuu

Kolme uutta kasvoa liittyi Poplatekcrew’n riveihin

Syksyn tuulien puhaltaessa ulkona toimistollammekin puhaltelee uudet ja jännittävät tuulahdukset! Syyskuun aikana meillä aloitti kolme uutta työntekijää, jotka vahvistavat Poplatekin osaamista monella eri osa-alueilla.

Tässä he ovat:

Timo, Janne ja Aleksi.

Timo aloitti työskentelyn asiakkaallamme Veikkauksella maksuliikennejärjestelmän parissa. Jannen työtehtäviin ohjelmistoarkkitehdin roolissa kuuluu asiakkaiden pilviympäristöjen suunnittelu ja toteutus. Aleksi vahvistaa Poplatekin koneoppimisen rooleja sekä koneoppimisen yleistä osaamista. Aleksilla on myös vankka pohja datan tutkimiseen. Sekä Janne että Aleksi ovat mukana syksyn alussa startanneessa IoT-projektissa. Lisäksi kaksikko on ollut isossa roolissa Junctionin haasteen suunnittelussa ja toteutuksessa.

 

 

Mikä heitä yhdistää?

Koko kolmikko on nopeasti todistanut sopivansa Poplatekcrew’n joukkoon. Ennakkoluuloton asenne, kiinnostus ja aktiivinen osallistuminen  eri projekteihin, yhdessä tekemisen meininki sekä sopiva määrä huumoria takataskussa ovat vahvistaneet, että herrat ovat oikeassa paikassa.

 

Millainen tausta sinulla on ja miten päädyit ohjelmistoalalle?

Timo: Opiskelin tietotekniikkaa Teknillisessä korkeakoulussa (nyk. Aalto University) Otaniemessä. Päädyin ohjelmistoalalle oikeastaan harrastuksen kautta, eli harrastuksesta tuli työ. Olin kiinnostunut tietokoneista sekä pelailusta, kunnes tajusin, että on paljon kiinnostavampaa tehdä itse kuin pelata.

 

Janne: Olen alunperin kotoisin Joensuusta. Olin aiemmin töissä pelastuslaitoksella, mutta koska IT-ala on kuitenkin aina kiinnostanut ja koska halusin alkaa kehittää itseäni sen saralla, aloin opiskella tietojenkäsittelytieteitä töiden ohella. Tein jo palomiehen duunien sekä opiskelun ohessa töitä startupissa, josta päädyin konsultin hommiin sekä viimeisimpänä bioteknologia-alan yritykseen.

 

Aleksi: Kiinnostuin tähtitieteestä yläasteen ja lukion aikoina. Lähdinkin lukion jälkeen opiskelemaan tähtitieteitä Helsingin yliopistoon, missä tein sekä kandi- että maisteritutkinnon. Muutaman osatekijän myötä päädyin Englantiin, Milton Keynesiin, lukemaan itseni tähtitieteiden tohtoriksi. Väittelin 2015 the Open Universitystä ja jatkoin hetken siellä tutkijana. Palasin  Suomeen ja päädyin tekemään Senior Data Scientistin hommia koneoppimisen konsulttifirmassa. Innostuin kuitenkin siellä enemmän softapuolesta ja päätin, että haluan oppia aihepiiristä lisää. Olen nuoruudesta asti koodaillut vapaa-ajallani, mutta halusin oppia tekemään kaunista koodia ihan ammatikseni.

Olen nuoruudesta asti koodaillut vapaa-ajallani, mutta halusin oppia tekemään kaunista koodia ihan ammatikseni.

                                    Aleksi

 

Miksi Poplatek? Millainen fiilis sinulle on syntynyt?

Timo: En hakenut aktiivisesti töitä, vaan päädyin Poplatekille suorahaun kautta. Työ on ehdottomasti vastannut odotuksia ja olen huomannut, että firmalla on vahvaa asiantuntemusta. Näen sen hyvänä mahdollisuutena oppia muilta uutta, vaikka aika “seniori” jo olenkin. Olen myös havainnut, että Poplatekilla vallitsee vahva yhteenkuuluvuuden tunne. Vaikka edellinen firma, jossa työskentelin, oli myös konsulttifirma ja hyvä työpaikka, täällä korostuu enemmän se, että ollaan samaa firmaa, vaikka työskennelläänkin eri asiakkailla. Tämä johtuu mm. siitä, että vastataan asiakkailla tietystä kokonaisuudesta ja on omaa tuotteistettua koodipohjaa.

 

Janne: Kuten Timo, tie Poplatekille lähti liikkeelle puhelinsoitosta. Sain kutsun lounaalle sekä varsinaiseen haastatteluun, ja molemmista tapaamisista jäi vahva fiilis, että Poplatekin työntekijät ovat päteviä, ja ilmapiiri töissä on rento ja mukava. Lopulliseen valintaani vaikutti vahvasti se, että pääsisin oppimaan lisää AWS:stä sekä tietoturvallisten ratkaisujen toteuttamisesta. Myös paikka mielenkiintoisessa projektissa vahvisti ratkaisun tulla tänne töihin. Työ on vastannut odotuksia, ja olen tyytyväinen päätökseeni!

 

Aleksi: Tunsin entuudestaan Raution Mikan Poplatekilta. Olemme olleet hyviä kavereita jo  pienestä saakka. Totesinkin Mikalle pian uusissa hommissani, että haluaisin oppia enemmän softapuolen kehityksestä ja, että olin alkanut hieman katsella ympärilleni, jos löytäisin töitä, missä pääsisin järjestelmällisemmin oppimaan uutta. Mika suositteli luonnollisesti Poplatekia, ja aloin mielenkiinnosta selata firman sivuja ja totesin, että tuohan voisi olla minun paikkani. Pääsin haastatteluun, missä minulle välittyi tosi hyvä kuva firmasta. Tähtitieteistä väikkäriä tehdessäni kasasin osana tekemääni tutkimusta erään softakirjaston, ja pääsinkin pian haastattelussa raottamaan, mitä kaikkea siellä onkaan. Olen viihtynyt hyvin, ja erityisesti projektien käynnistely on ollut jännittävää ja mukavaa! On ollut myös hauskaa järjestää Junctioniin Poplatekin haastetta, sillä se on todella erilaista siihen verrattuna, mitä olen koskaan aiemmin tehnyt. Tykkään myös meidän loungesta!

Poplatekilla on vahvaa asiantuntemusta. Näen sen hyvänä mahdollisuutena oppia muilta uutta, vaikka aika “seniori” jo olenkin.

Timo

Mistä olette eniten innoissanne?

Timo: Siitä, että pääsen tekemään teknistä työtä ja oppimaan uutta. Olen viimeisen vuoden juossut palavereissa ja manageerannut muita, joten aivojen käyttö ja todellinen tekeminen tulevat tarpeeseen.

 

Janne: Uuden oppimisesta – sekä töissä että vapaa-ajalla!

 

Aleksi: Tällä hetkellä olen eniten innostunut siitä, että saan pian kaikki mahdolliset lelut seuraavan viikon aikana uuteen IoT-projektiin! Sitten päästään ihan tosissaan keräämään dataa ja rakentamaan mittauspohjaista koneoppimismallia. Myös AWS-järjestelmiin tutustuminen on ollu viihdyttävää, etenkin, kun eteneminen on ollut loogista ja saa järjestelmällisesti tutkia softakehitystä.

 

 

Vinkkinne tulevaan syksyyn:

Timo: Ulkoile ainakin yhtenä arkipäivänä päiväsaikaan nyt vuoden pimeimpänä aikana. Ulkoilutauko päivänvalossa virkistää hyvin loppu(työ)päiväksi.

 

Janne: Netflixin sijaan ota hyvä kirja käteen ja vietä iltaa lukemalla!

 

Aleksi: Rakastan syksyä (entisenä tähtitieteilijänä), koska nyt pääsee ulos katselemaan tähtiä ilman, että olisi ihan jäässä tai kylmissään. Joten lukijoiden kannattaakin nyt suunnistaa eri paikkoihin bongailemaan tähtiä. Pk-seudulla julkisten kulkuyhteyksien varrella näkee parhaiten tähtiä Nuuksiossa. Mikäli ei kuitenkaan halua niin kauas lähteä, niin esimerkiksi Suomenlinnan eteläkärjessä näkee myös tähtiä erinomaisesti. Ursan sivuilta voi myös tutkia, missä on milloinkin paras näkyvyys tähdille.

 

Netflixin sijaan ota hyvä kirja käteen ja vietä iltaa lukemalla!

Janne

Poplatekcrew
Janne, Timo, Aleksi

 


Haluaisitko sinäkin mukaan Poplatekcrew’n älykkääseen ja lahjakkaaseen porukkaan? Kurkkaa avoimet paikat ja hae meille töihin!

Hanna ja Heini

Hanna Halonen

Markkinointikoordinaattori

Poplatekcrew kasvaa

Poplatekin pilviosaaminen vahvistuu jälleen

Koodarin työkalut

Millä kielillä Poplatekcrew koodaa 2018?

Saammeko esitellä

Poplatekin isät kertovat – Joustavuus töissä helpottaa perheen arkea

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.