Koodarin työkalut

Millä kielillä Poplatekcrew koodaa 2018?

Poplatekilla koodataan samaan maaliin, mutta millä kielillä? Selvitimme tarkemmin, mitä ohjelmointikieliä Poplatekcrew’n jäsenet käyttävät – sekä töissä että vapaa-ajalla. Jos sinua kiinnostaa lukea päivitetyt tulokset vuodelle 2019, siirry tänne.

Poplatek on monen koodarin sulatusuuni. Meiltä löytyy niin erilaisia persoonia kuin ohjelmointikieliäkin. Halusimme selvittää tarkemmin, kuinka montaa kieltä meillä oikein käytetään, ja mitkä ovat omia lemppareitamme. On mielenkiintoista verrata, ovatko Poplatekcrew’n vastaukset linjassa Stack Overflow:n alkuvuoden yli 100 000 vastaajaa tavoittaneen kyselyn kanssa.

 

Oman yrityksemme laajuisessa kyselyssä meille valkeni, että sekä työtehtävissä että vapaa-ajalla Poplatekilla koodataan aktiivisesti kymmenellä eri ohjelmointikielellä. Aikamoinen kirjo!

 

Pureudutaanpa hieman tarkemmin kysymystemme saamiin vastauksiin:

 

 

Mitä kieliä olet käyttänyt aktiivisesti työssäsi viimeisen vuoden aikana?

 

Työkielet 2018

 

Työkielinä kärjessä ovat JavaScript/Node.js, Java sekä Python. Tämä tuskin tulee yllätyksenä, sillä ne ovat varmoja valintoja, ja meillä löytyy niihin erittäin vahvaa osaamista. Erityisesti Node.js ja Python ovat käteviä, kun kirjoitetaan pilvinatiivia softaa AWS:n Lambda-alustan päälle.

 

 

Mitä kieliä käytät vapaa-ajallasi?

 

Vapaa-ajan kielet 2018

 

Kun kyselimme, mitä kieliä vapaa-ajalla käytetään, saimme hiukan muutosta taulukkoon: JavaScript/Node.js pitää edelleen kärkisijaa, mutta Javan käyttäjien määrä laski. Sen sijaan muut kielet, kuten C#, Perl ja PHP tulivat uusina tulokkaina listoille.

 

Poplatekcrew’n vastaukset ovat linjassa GitHubin listauksen kanssa. Sen mukaan kultamitalia kantaa JavaScript, ja Python on vienyt Javan paikan hopeapallilta. JavaScript jatkaa kärjessä kuudetta vuotta putkeen. Pythonista käytetään termiä ‘fastest-growing major programming language’, joten Pythonin suosion voi olettaa jatkavan kasvuaan. Tässä listassa Java on täpärästi kolmannella sijalla. Stack Overflow’n kyselyssä C# sen sijaan pysyttelee edelleen Javan takana.

 

Pureutuaksemme vielä hieman tarkemmin siihen, miksi Javan sija tippuu vapaa-ajalla, laitoimme Slackin laulamaan.  Kysymys herätti hyvää keskustelua puoleen ja toiseen. Lopulliseen yhteisymmärrykseen päästiin siitä, että valitaan oikea työkalu oikeaan tarpeeseen, ja kotona tekee yleensä aika eri asioita kuin töissä. Tällöin teknologiavalinnat väkisinkin vaihtelevat työn ja vapaa-ajan tekemisen välillä.

 

Vapaa-ajan harrastekoodaamiseen sopii yleensä paremmin Javaa ketterämpi kieli. Esimerkiksi C tai C++ sopivat paremmin ohjelmiin, joiden suorituskyky vaatii nopeutta. Kaikki käyttöjärjestelmät ja laitteet eivät myöskään tue Java-kieltä. Lisäksi, vapaa-ajalla on yksinkertaisesti kivaa koodata jännillä kielillä, joita ei välttämättä töissä pääse käyttämään. Saimme muun muassa seuraavia tarkentavia kommentteja:

 

“Teen tosi pieniä <100 rivin tynkäohjelmia, joita on mielestäni nopeampi tehdä vaikka python/perl-kielillä.”

 

“C#:n native-tuki on N potenssiin N kertaa parempi.”

 

 

Mitä kieliä haluaisit oppia?

Opittavat kielet 2018

 

Koska Poplatekilla kannustetaan työntekijöitä itsensä kehittämiseen, halusimme myös tietää, mitä kieliä Poplatekcrew’lla on vielä oppimatta ja minkä opetteluun olisi halukkuutta. Taulukon kielten lisäksi myös ranska sekä latina nousivat esille, mutta pitäydytään toistaiseksi vielä ohjelmoinnin puolella.

 

 

Haluaisitko pitää koulutuksia joillakin kielillä, millä?

 

Innostuimme porukkamme taidoista sen verran, että pyysimme heitä lisäksi kertomaan, olisiko heillä innokkuutta pitää koulutuksia jollain ohjelmointikielellä. 20 prosenttia Poplatekcrew’sta kertoikin taitojensa olevan riittävällä tasolla, joten he mielellään kouluttaisivat muita esimerkiksi käyttäen JavaScriptia, C, C++, Unix Shellia ja Clojurea. Koska kysely oli anonyymi, niin nyt jäämmekin metsästämään niitä, jotka ilmoittivat halukkuutensa tähän puuhaan.

 

Tiivistääksemme, meillä koodataan monilla eri kielillä. Samalla tavoin kun toiset laittavat ananasta pizzaan ja toiset eivät, toiset tykkäävät Javasta ja toiset Pythonista. Poplatekilla halutaankin antaa mahdollisimman paljon vapautta valita, miten projektit toteutetaan. Tämä pätee niin ohjelmointikieliin kuin työkaluihinkin. Tällöin työnteko on mielekkäämpää työntekijälle, ja se heijastuu työn tulokseen.

 


Lue päivitetty tulos vuodelle 2019 täältä.

 

Haluatko liittyä osaksi kirjavaa joukkoamme? Poplatekcrew etsii Koodaavaa Arkkitehtia mielenkiintoisiin ja haastaviin ohjelmistoprojekteihin. Tarjoamme joustavuutta, nykyaikaiset työvälineet sekä mustaa huumoria työpäivien piristykseksi!

 

Voit myös lähettää avoimen hakemuksen osoitteeseen careers@poplatek.fi tai täyttää sähköisen hakulomakkeemme. Lisätietoja rekrysivuillamme.

Hanna ja Heini

Hanna Halonen

Markkinointikoordinaattori

Poplatekcrew kasvaa

Poplatekin pilviosaaminen vahvistuu jälleen

Saammeko esitellä

Poplatekin isät kertovat – Joustavuus töissä helpottaa perheen arkea

Asiakkaalla töissä

HSL-projektin parissa

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.