Koodarin työkalut

Millä kielillä Poplatekcrew koodaa 2019?

Poplatekilla koodataan samaan maaliin, mutta millä kielillä? Selvitimme tarkemmin, mitä ohjelmointikieliä Poplatekcrew’n jäsenet käyttävät – sekä töissä että vapaa-ajalla.

Teimme viime vuonna kyselyn työntekijöillemme heidän käyttämistään koodauskielistä. Tulokset on luettavissa täältä. Koska teknologia kehittyy ja projektit muuttuvat, on tullut aika uusia tämä kysely ja selvittää vuoden 2019 tilanne.

 

Meiltä löytyy niin erilaisia persoonia kuin ohjelmointikieliäkin. Halusimme selvyyttä siihen, kuinka montaa kieltä meillä oikein käytetään, ja mitkä ovat omia lemppareitamme. On myös mielenkiintoista verrata, ovatko Poplatekcrew’n vastaukset linjassa Stack Overflow:n alkuvuoden 90 000 vastaajaa tavoittaneen kyselyn kanssa.

 

Omassa kyselyssämme meille valkeni, että työtehtävissä sekä vapaa-ajalla Poplatekilla koodataan aktiivisesti 16 eri ohjelmointikielellä. Tässä on nähtävissä selvää nousua viime vuoteen nähden.

 

Pureudutaanpa hieman tarkemmin saatuihin vastauksiin:

 

Mitä kieliä olet käyttänyt aktiivisesti työssäsi viimeisen vuoden aikana?

 

2019 työkielet

 

Työkielinä kärjessä ovat JavaScript/Node.js, TypeScript sekä Python. Kokonaan uutena tulokkaana vastauksissa on TypeScript, jota käyttää peräti 55% työntekijöistämme. Kysyimme syytä tälle nousulle ja saimme tyhjentävän vastauksen: “Miksikö TypeScript? Koska se on parasta.”

 

Mitä kieliä käytät vapaa-ajallasi?

 

2019 vapaa-aika

 

Vapaa-ajan kielissä taulukko muuttuu selvästi: JavaScript/Node.js pitää edelleen kärkisijaa, mutta Javan käyttäjien määrä romahtaa. TypeScript nousee myös tälle listalle uutena tulokkaana jopa 20 prosentin käyttäjämäärällä. Muita uutukaisia ovat ASM, Go, Lua, Rust ja Swift.

 

Vaihtelu on luonnollista, sillä oikea työkalu valitaan oikeaan tarpeeseen, ja kotona tekee yleensä aika eri asioita kuin töissä. Näin ollen teknologiavalinnat väkisinkin vaihtelevat työn ja vapaa-ajan tekemisen välillä.

 

Vapaa-ajan harrastekoodaamiseen sopii yleensä paremmin Javaa ketterämpi kieli. Esimerkiksi C tai C++ sopivat paremmin ohjelmiin, joiden suorituskyky vaatii nopeutta. Kaikki käyttöjärjestelmät ja laitteet eivät myöskään tue Java-kieltä. Lisäksi, vapaa-ajalla on yksinkertaisesti kivaa koodata jännillä kielillä, joita ei välttämättä töissä pääse käyttämään.

 

Poplatekcrew’n vastaukset ovat suurimmalta osin linjassa StackOverflow’n keräämien tulosten kanssa. Niiden mukaan JavaScript pitää kärkisijaa jo seitsemättä vuotta putkeen. Python kantaa edelleen titteliä ‘the fastest-growing major programming language’, ja sen suosion oletetaan jatkavan vankkaa kasvuaan.

 

Mitä kieliä haluaisit oppia?

 

2019 haluaisi oppia

 

Poplatekilla kannustetaan työntekijöitä itsensä kehittämiseen. Sen vuoksi halusimme myös tietää, mitä kieliä Poplatekcrew’lla on vielä oppimatta ja minkä opetteluun olisi halukkuutta.

 

Erityisesti Go kasvatti suosiotaan, sillä jopa puolet työntekijöistämme haluaisi oppia kyseisen kielen salat.

 

“Go:hun tullut törmäiltyä yhdessä sun toisessa open source frameworkissa, joita itse käyttää, ja näkisin sen myös mielenkiintoisena vaihtoehtona serverless:iä koodatessa.”

 

Eroten Stackoverflow’n tuloksiin, Pythonin asema on selkeästi heikentynyt aiemmasta – mitä ilmeisemmin suurin osa on siis saanut sen jo haltuunsa, jolloin enää reilulla 10% on tarvetta oppia kyseinen kieli.

 

Rust on noussut Poplatekcrew’n sijoituksissa ylöspäin, kuten Stackoverflow’n kyselyssäkin, jossa se on rakastetuin kieli neljättä vuotta putkeen.

 

Haluaisitko pitää koulutuksia joillakin kielillä, millä?

Viime vuonna riveissämme oli monia innokkaita kouluttajia. Tänäkin vuonna intoa löytyi esimerkiksi Kotlinin ja TypeScriptin alkeisiin.

 

Tiivistääksemme, meillä koodataan monilla eri kielillä. Samalla tavoin kun toiset laittavat ananasta pizzaan ja toiset eivät, toiset tykkäävät Javasta ja toiset Pythonista. Poplatekilla halutaankin antaa mahdollisimman paljon vapautta valita, miten projektit toteutetaan. Tämä pätee niin ohjelmointikieliin kuin työkaluihinkin. Tällöin työnteko on mielekkäämpää työntekijälle, ja se heijastuu työn tulokseen.

 


Haluatko liittyä osaksi kirjavaa joukkoamme? Poplatekcrew etsii sekä frontend- että backend-osaajia mielenkiintoisiin ja haastaviin ohjelmistoprojekteihin. Tarjoamme joustavuutta, nykyaikaiset työvälineet sekä mustaa huumoria työpäivien piristykseksi!

 

Voit lähettää avoimen hakemuksen osoitteeseen careers@poplatek.fi tai täyttää sähköisen hakulomakkeemme. Lisätietoja rekrysivuillamme.

Hanna ja Heini

Hanna Halonen

Markkinointikoordinaattori

Toimitusjohtajan kynästä

Poplatek täyttää 10 vuotta – Lue meidän tarinamme!

Konsulttina Veikkauksella

Ohjelmistokehitystä pelaamisen maailmassa

Konsultin näkökulma

Yksityinen: Kehittämässä Veikkauksen asiakasjärjestelmäkokonaisuutta

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.