AWS & TCO

Miten säästää rahaa kokonaiskustannuksissa AWS:n avulla?

Tässä blogissa kerromme perustiedot Total Cost of Ownershipistä (TCO). Tämä termi vapaasti suomennettuna tarkoittaa omistamisen kaikkia elinkaarikustannuksia. Kerromme myös, miten TCO liittyy Amazonin Web Services palveluihin (AWS). Toivomme, että lukemalla tämän blogin ymmärrät paremmin etuja sekä kustannushyötyjä, joita AWS-ratkaisut tarjoavat.

TCO on tuotteen tai palvelun alkuperäinen ostohinta, johon lisätään operointikulut. Se kattaa kaikki järjestelmän kulut koko sen elinkaaren ajalta. TCO:lla voi verrata helposti keskenään konesalien sekä pilvipalveluiden operointikuluja.

 

AWS:n käyttö laskee merkittävästi TCO:ta, erityisesti kun verrataan perinteisiin palvelinkeskuksiin. Fyysisten laitteiden lisäksi palvelinkeskukset vaativat ohjelmistoja, virtaa, viilennystä ja henkilökuntaa, jolloin erityisesti ylläpitokustannukset nousevat nopeasti. Lisäksi perinteisissä palvelinkeskuksissa elinkaarten sekä investointien ja maksusyklien yhteensopimattomuus voi johtaa odotettua korkeampaan TCO:hon.

 

Yleensä palvelinkeskukset on rakennettu vastaamaan korkean saatavuuden vaatimuksiin, mikä tarkoittaa, että yleisesti kapasiteettia on käytössä 75%. AWS sen sijaan skaalautuu, jolloin ylimääräisiä kustannuksia ei synny, koska käyttämätöntä kapasiteettia ei ole. 

 

Syyt TCO:n pienentymiseen AWS:n avulla voidaan jakaa neljään pääkohtaan: 1) Pienet muuttuvat kustannukset 2) Mittakaavaedut 3) Skaalautuvuus ja 4) Monta erilaista hinnoittelumallia (esimerkiksi kysyntään perustuva hinnoittelu tai spottihinnoittelu).

 

TCO:n on huomattu myös ajan myötä parantuvan, koska innovoinnilla ja optimoinnilla on selvä oppimiskäyrä. TCO:n parannuksen on huomattu kolminkertaistuvan 36 kuukauden jälkeen, ja jopa kahdeksankertaistuvan 60 kuukauden jälkeen.

 

Yksi AWS:n arvolupauksista on ketteryys. AWS mahdollistaa testauksen ja myös mahdollisen epäonnistumisen kettärästi alhaisilla kustannuksilla. Näin ollen uusia ideoita voidaan testata pienemmillä riskeillä. Tämän ansiosta innovointi pilvipalvelun avulla on vähemmän riskialtista kuin perinteisen infrastruktuuriin palvelinkeskuksessa. Riskien ollessa pienet innovaatioiden määrä voi kasvaa, sillä tämä jättää enemmän tilaa virheille ja onnistumisille. Innovoinnin tahti tehostuu toistuvilla päivityksillä, joista asiakkaiden täytyy maksaa itse, mikäli heidän palvelut pyörivät perinteisissä konesaleissa.

 

Muita arvolupauksia ovat alustan laajuus sekä maailmanlaajuinen saatavuus. Asiakkaiden ei tarvitse hallita omaa infrastruktuuria, sillä AWS:llä on resursseja ylläpitää kaikenlaisia työmääriä. Tällä hetkellä AWS:llä on 26 saatavuusaluetta ja 51 reuna-aluetta. Käsittelimme omassa blogissamme Tukholman alueen uutta saatavuusaluetta.

 

Yhteenvetona, todelliset säästöt tulevat tarkoista kapasiteettikuluista, alhaisista operointikuluista, muuttuvista kustannuksista ja hinnoittelumalleista. AWS tarjoaa ketteriä prosesseja, joiden avulla näitä säästöjä on mahdollista saavuttaa.

 

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää TCO:sta, voit suorittaa TCO and Cloud Economics -kurssin AWS:n omilla sivuilla ja saada akkreditoinnin. Jos sinua kiinnostaa laskea omia TCO-kuluja, voit kokeilla tätä TCO-laskuria: awstcocalculator.com

 

Me olemme myös täällä valmiita auttamaan sinua AWS:n liittyvissä asioissa, joten älä epäröi ottaa yhteyttä!

 


 

Poplatekin strategisena missiona on tehdä maailmasta pilvinatiivi. Lue täältä meidän uusin oppaamme, joka auttaa sinua oppimaan pilvinatiiviuden perusteet.. 

Hanna ja Heini

Hanna Halonen

Markkinointikoordinaattori

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä!


Download white paper

Leveraging the cloud in software development

AWS & TCO

AWS & TCO

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.