Maksupäätteet myötätuulessa

Maksupäätealalla kun työskentelee, niin aika ajoin pääsee kuulemaan näkemyksiä, joiden mukaan tulevaisuudessa ei maksupäätteitä enää tarvittaisi. Verkkokauppa kasvaa, mobiilimaksaminen lisääntyy ja uusia maksutapoja kehitellään – nämä taitavat olla useimmin kuullut asiat. Kaikkihan nämä pitävät paikkansa ja ovat osa maksutoimialalla tapahtuvaa digitalisaatiota, mutta mitä tämä tarkoittaa maksupääteliiketoiminnan kannalta?

Verkkokaupan lisääntyminen toki tarkoittaa kivijalkamyynnin vähenemistä, mutta ihmiset tulevat asioimaan kivijalassa jatkossakin. Maksutapojen kirjokin laajenee, kun verkkokaupan maksutapoja sovitellaan kivijalkakaupan tarpeisiin. Tästä huolimatta harva on se kauppias, joka voisi luopua Visa- ja MasterCard -korttien vastaanottamisesta ja näin rajata omaa asiakaskuntaansa. Kauppiaat eivät myöskään halua myyntipisteisiin uusia maksutapakohtaisia laitteita, vaan paras ratkaisu on hyödyntää jo olemassa olevia laitteita. Kauppiaalle ja kuluttajille paras ja tutuin käyttöliittymä maksamiseen fyysisissä ympäristöissä on nykyaikainen maksupääte, jota käytetään sujuvasti maksukortilla ja kännykällä.

Mobiilimaksaminen sai Suomessa ja Ruotsissa marraskuun alussa aivan uuden vaihteen päälle, kun Nordea ja ST1 lisäsivät kortteihinsa Apple Pay -ominaisuuden. Ainoat kaikkialla maailmassa toimivat maksustandardit EMV ja NFC osoittivat voimansa, kun valtaosalla suomalaisista on yhtäkkiä mahdollisuus maksaa kännykällä missä tahansa kaupassa, missä on kunnollinen maksupääte. Kontaktiton maksaminen onkin se ominaisuus, joka tekee maksupäätteestä parhaan välineen kauppiaalle kun mobiilimaksaminen yleistyy.

 

Poplatek-Mailchimp-PetriAhti4.jpg

Aika näyttää, miten muut mobiilimaksutavat pärjäävät kilpailussa kansainvälisten yhtiöiden ja teknisten standardien kanssa. Poplatek on innolla mukana luomassa uuden ajan maksupalveluita, jossa nykyaikainen maksupääte on maksun hetkellä asiakaskohtaamisen polttopiste.

 

Hyvää Joulun odotusta!

T. Petri Ahti