Pilvikassan suosio kasvaa edelleen

Poplatek julkaisi viime jouluna uuden yhteystavan maksupäätteen ja kassan välille. Pilvikassa API, jota oli toivottu jo pitkään, näki päivänvalon! Ja koska aina kannattaa olla ensimmäinen, voimme ylpeänä todeta, että olemme edelleenkin ensimmäisiä ja ainoita. Vastaavaa toteutusta ei ole Suomessa ja vain harva kykenee sitä edes Euroopassa tarjoamaan.

Pilvikassa.png

Mika tämä Pilvikassa API sitten on? Lopulta se on aika yksinkertaista: Maksupääte ja kassa kohtaavat pilvessä (oheinen kuva selventää asiaa tekniikasta kiinnostuneille), mistä on paljon hyötyä sekä kassajärjestelmän toimittajalle että kauppiaalle.

Suurin hyöty on internetyhteys. Perinteisessä mallissa asentaja konttaa ympäri kauppaa johtoja vedellen ja saa harmaita hiuksia IP-osoitetta etsiessään. Kauppiaalla ei voi olla 3G-yhteyttä käyttäviä päätteitä, koska ne eivät toimi integroituina. Paitsi nyt! Maksupääte voi olla yhteydessä internetiin esimerkiksi 3G-yhteydellä ja kassa vaikkapa wlan-yhteydellä. Investointeja kiinteään verkkoyhteyteen ei tarvita.

Asentajan polvetkin kiittävät tätä uutta ratkaisua. Yhteyden asennus hoituu syöttämällä maksupäätteen ID kassaan, kytkemällä molempiin virta ja varmistamalla, että netti löytyy. Helppoa kuin mikä!

Kauppiaan säästöt ovatkin sitten ihan oma lukunsa. Pilvikassa API:n ansiosta esimerkiksi selainkassa voi pyöriä tietokoneessa, tabletissa tai missä tahansa muussa laitteessa, jossa on internetyhteys. Varsinaista kassakonetta ei enää tarvita, ja Pilvikassan käyttäminen säästää sekä tilaa myyntitiskillä että rahaa.

Poplatekin kassakumppaneista moni on jo siirtynyt Pilvikassa API:n käyttämiseen. Asiakaskokemukset ovat olleet yksiselitteisen hyviä. Tästä voi tehdä vain sen johtopäätöksen, että teidänkin tulisi siirtyä pilveen!