Koodirakkautta ja nostalgiaa

Demopartyilla mitellään ohjelmointitaidoilla

Miten Commodore Amigalla demoilu tukee koodarin päivätyötä? Tietokoneharrastajien alakulttuurissa luodaan graafisia demoja, joista parhaat palkitaan kansainvälisillä demopartyilla. Kurkkaa myös, millaisella työllä Revision 2016 -tapahtuman Amiga Intro -sarjan voitto tuli kotiin.

Demoja ei tehdä huvin vuoksi, vaan kilpailut ja niissä menestyminen ovat iso osa lajin viehätystä. Peter Halinin mukaan demoilijoita yhdistää nostalgian kaipuu ja rakkaus koodaamiseen. Vanhoilla tietokoneilla koodatessa oppii, miten koodata rajoitetulla alustalla.

Vanhalla Commodore Amigalla demoiluista on hyötyä koodatessa maksupäätteille, jotka ovat pienellä muistimäärällä ja prosessorilla varustettuja.

Peter Halin, Software Engineer
Poplatek Oy

Halin on aiheesta hyvin perillä. Demoskene vei miehen mennessään jo nuorella iällä, ja on pitänyt tien päällä siitä asti. Eri puolilla Eurooppaa järjestettäviltä demopartyilta käteen on jäänyt menestyksen ohella paljon hyviä ystäviä.

 

– Saksassa pidetyt pääsiäisbileet ovat vuoden kohokohta. Siellä tavataan tuttuja ympäri maailmaa. Oli myös hienoa nähdä, miten porukka tykkäsi demostamme, toteaa kilpailutyöllään tämän vuoden Amiga Intro -sarjan voittanut Halin.

 

Vastapainoa maksupäätteen koodaukseen

Demopartyjen voittoon ei aivan vähä riitä. Viimeksi Halinin ryhmä kilpaili sarjassa, jossa töiden koko oli rajoitettu alle 64 kilotavuun. Lisähaastetta toi halu käyttää demossa korkearesoluution tilaa, joka on todella hidas koneella. Koodilla pitää siis pystyä loihtimaan mahdollisimman sulavaa kamaa – taito, josta on ollut hyötyä myös leipätyössä. Samankaltaisuudestaan huolimatta Halin kokee demoilun tuovan mukavasti vastapainoa työkoodaukselle.

 

– Demoilussa nautin luovasta tekemisestä ja omien taitojen hiomisesta. Suunnitelmissa on tutustua jatkossa enemmän erilaisiin laitteisiin. Seuraavaksi haluaisin tehdä jotain ensimmäisellä Playstationilla, kertoo Halin.

 

Ensi vuosi onkin demoilun kannalta merkittävä, sillä Halinin ryhmä täyttää silloin 20 vuotta. Tulevan juhlavuoden demoja suunnitellaan kovaa vauhtia. Kurkkaa Halinin ryhmän demo, joka voitti Revision 2016 -tapahtuman Amiga Intro -sarjan.

 

 


 

Haluatko uusia haasteita kiinnostavien työkavereiden kanssa? Hae meille töihin! 

Peter Halin

Peter Halin

Software Engineer

Poplatek työpaikkana

”Meillä koodataan samaan maaliin”

Lähimaksaminen

Lähimaksaminen ja se kuuluisa 50 euroa

HAASTEEMME VOITTAJAT

Parhaat ratkaisut kitkattomaan maksamiseen Junctionissa 2018

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.