Pilvipalveluita ja piirilevytietokoneita

Poplatek järjesti oman IoT-hackathonin

Poplatekin väkeä ahertaa pienen vihreän piirilevytietokoneen ympärillä, josta lähtee johtoja ristiin rastiin. IoT-hackathonissa tiimit heittäytyvät haasteeseen – uuden laitteen koodaamiseen on aikaa yksi päivä.

Perjantain koittaessa Poplatekcrew kokoontui pieneen tietoiskuun, malttamattomina käärimään hihansa. Kyseessä ei suinkaan ole uusi aluevaltaus kodinkoneiden saralle, vaan Poplatekin ensimmäinen IoT-hackathon. Hackathoneissa tarkoituksena on ennalta sovitussa ajassa saada luotua jotain toimivaa, usein ohjelmoinnin keinoin. Keväällä 2016 järjestetty tapahtuma oli myös ohjelmistoarkkitehti Sami Sierlalle ensimmäinen laatuaan.

Hackathoneissa pääsee työskentelemään niidenkin työkavereiden kanssa, joita tulee muuten nähtyä lähinnä kahvipöydässä. Teemaksi valittiin Internet of Things, eli IoT. Halusimme  päästä kokeilemaan Amazonin juuri julkaisemaa AWS IoT -alustaa, joka helpottaa IoT-sovellusten tietoturvallista integrointia Amazonin pilvipalveluihin.

Sami Sierla,

Senior Software Architect,

Poplatek Oy

Pilvipalveluun yhdistettäväksi tilattiin Raspberry Pi -piirilevytietokoneita GrovePi-lisäosalla. Näitä päästiin koodaamaan Pythonilla, GrovePi SDK:ta hyödyntäen. Amazonin pilvipalveluiden päässä käytettiin IoT:in lisäksi API Gatewayta, AWS Lambdaa ja Dynamo DB:tä. Tiimihenkeä vaaditaan, sillä pienessä 3–4 hengen ryhmässä kukaan ei voi jäädä sivuun projektista.

Ensimmäisessä hackathonissa toteutettiin kodinkonetyyppisiä sovelluksia. Eräs tiimi suunnitteli saunan lämpiämisestä hälyttävän mittarin. Toinen tiimi teki taas laitteen, joka lähettää melutason yltyessä liian korkeaksi viestin, että ’nyt hiljaa’.

Sami Sierla,

Senior Software Architect,

Poplatek Oy

Hackathonissa koodari pääsee käsiksi uusiin teknologioihin

Sierlan mielestä hackathonissa yhdistyvät hyvin uuden oppiminen ja virkistäytyminen. Tiimihaaste on oiva tilaisuus opetella uusia teknologioita. Ensimmäisessä hackathonissa mukana olleet Amazonin pilvipalvelut ovat nykyään Poplatekilla käytössä laajasti.

Tiimit jaetaan niin, että kukaan ei tee juuri sitä, mikä on itselleen tutuinta. Koodarina on kiinnostavaa päästä puuhastelemaan elektroniikan kanssa.

Sami Sierla,

Senior Software Architect,

Poplatek Oy

Hackathonin lopussa kaikki tiimit demoavat omat tuotoksensa toisilleen. Keskinäisen kilpailun sijaan keskiössä on uuden tekeminen kieli poskessa. Hackathonien jälkeen Poplatekin porukka on jatkanut iltaa yhteisellä saunaillalla.

 

Tähän mennessä Poplatekilla on järjestetty neljä hackathonia. Yrityksen kasvun myötä myös tiimien määrä on kasvanut. Samalla tulevienkin tapahtumien teemoja en ehditty miettiä – toiveissa ovat ainakin blockchainin ja GoPiGo-robottiautojen ympärille rakennetut hackathonit. Joskus haasteeksi voisi ottaa tuoteideoinnin. Porukassa on myös pari vanhaa demokoodaria, jotka ovat haaveilleet tekevänsä grafiikkademon tai pelin maksupäätteelle.

 


Lue myös, mitä demopartyilla tehdään!

HAASTEEMME VOITTAJAT

Parhaat ratkaisut kitkattomaan maksamiseen Junctionissa 2018

Kurkistus Junctioniin

Junction 2018 yrityksen näkökulmasta: Mitkä kolme asiaa jäivät päällimmäisenä mieleen?

Koodirakkautta ja nostalgiaa

Demopartyilla mitellään ohjelmointitaidoilla

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.