Hauskoja muistoja ja parhaan ohjelmoinnin palkinto

Poplatek tuki 6.-luokkalaisten matkaa robottiohjelmoinnin SM-kisoihin

Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun eli SYK:in kuudesluokkalaisten muodostama joukkue matkasi robottiohjelmoinnin SM-kisoihin Poplatekin sponsoroimana. Porissa 15.–16.3 järjestetty tapahtuma on osa maailmanlaajuista FIRST LEGO League eli FLL:ää, joka on robottikisa 9–16-vuotiaille nuorille. Yli 250 000 osallistujaa vuosittain keräävä tapahtuma järjestettiin Suomessa nyt toista kertaa.

FLL-kisoissa kisaajat pääsevät muun muassa suunnittelemaan, rakentamaan ja ohjelmoimaan autonomisen robotin, joka suorittaa tehtäviä suurella pelilaudalla. Kuuden kilpailijan ja valmentajan muodostaman 6d Robotti -joukkueen reissuun mahtui kisailua ja uuden oppimista.

Koodauksen oppiminen sekä robotiikka olivat mielenkiintoista ja yhdessä tekemällä saatiin aikaan hienoja asioita.Janne Pantsar, Valmentaja ja teknisen työn opettajana

Robottikilpailussa nuorten rakentamat ja ohjelmoimat robotit liikkuvat ja ratkovat tehtäviä ja esteitä parin neliömetrin kokoisella pelilaudalla. Robottikilpailun lisäksi FLL:ssä järjestetään aina myös tiedekilpailu, jonka teema oli tänä vuonna ihmisen käyttämän veden kiertokulku. 6d Robotti -joukkue voitti Programming Award-palkinnon, joka jaetaan parhaasta selkeästä ja loogisesta ohjelmoinnista.

 

Parasta oli kaikki, eli ensi vuonna uudestaan

Yhtä lailla FLL-kisaan kuuluu kuitenkin myös hauskanpito, musiikki ja tanssiminen. Kisojen aikana oppilaat tutustuivat useisiin toisten koulujen oppilaisiin ja viettivät paljon aikaa yhdessä kisapaikalla. Mikä kisareissussa sitten oli parasta? Tämä osoittautui yllättävän vaikeaksi kysymykseksi.

Parhaiten mieleen jäi esitys tuomareille ja onnistuminen ohjelmoinnissa. Kisoista sai roppakaupalla motivaatiota seuraavan vuoden robotin ohjelmoimiseen.

Lilja, 6d Robotti-joukkueen jäsen

Heti perjantain kotimatkalla 6d Robotti -joukkue oli yhtä mieltä siitä, että kisoihin osallistutaan uudelleen myös ensi vuonna. Seuraavan vuoden teemakin on jo tiedossa, joten valmistautuminen voidaan aloittaa. Vuoden 2019 FLL-kisoissa pähkäillään avaruusteeman ympärillä.

 


 

Lue myös TYKSin lastenkllinikan tempauksestamme!

HAASTEEMME VOITTAJAT

Parhaat ratkaisut kitkattomaan maksamiseen Junctionissa 2018

Poplatek työpaikkana

”Meillä koodataan samaan maaliin”

Hikinen taistelu

Poplatekcrew haastoi Malminkartanon portaat – Miten meidän kävi?

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.