Poplatekcrew matkustaa

ROOMA – Artisokkaa, yöllisiä gelatoja ja oransseja sadeviittoja

Poplatekin vuosittaiset pikkujoulut veivät tänä vuonna Roomaan! “Parkkeerauksen villi länsi”, “Ikuinen kaupunki”, “Parasta viiniä” – muun muassa näin porukkamme kuvaili kohdetta. Lue alta reissun kohokohdat suoraan matkaajien suusta, kuvilla höystettynä.

Nuuksio, Tallinna, Pietari, Tampere, Varsova, Berliini… Poplatekcrew’n pikkujoulujen kirjo on vuosien saatossa vaihdellut runsaasti. Suunta on kuitenkin ollut selvästi etelään päin, joten Rooma oli luonnollinen vaihtoehto vuodelle 2019. Poplatekin pikkujoulukomitea perustelee kohteen valinnan sillä, että kaupungista löytyy runsaasti valinnanvaraa tekemiselle, ja jokainen voi valita itselleen mieluista ohjelmaa, kuten kaupungilla kävelyä, kuppiloiden kiertämistä, nähtävyyksien kiertelyä sekä ilta-aktiviteetteja.

Tarinoinnin sijaan, päätimme näyttää teille reissun parhaat palat kuvilla ilman sen tarkempia selityksiä:

Artisokkaa

”Reissun yllättäjä oli artisokka! Salaatissa, grillattuna, friteerattuna. NAM!”

Yhteisdinneri

“Illalliset kokosivat porukan yhteen. Italialaisten tyyli syödä kaksi pääruokaa herätti hämmennystä ja sai meidät pyörimään ravintoloista ulos.”

Poplatekcrew

“Oranssit tiimisadeviitat näkyivät hyvin ja kauas, mikä helpotti muiden löytämistä ja teki kaikista äärimmäisen tyylikkäitä.”

Pizza


“Reissun aikana käveltiin ristiin ja rastiin nähtävyyksiä sekä ruokapaikkoja. Osalle kertyi lähes 20km päivittäin. Onneksi pastaa ja pizzaa oli riittävästi saatavilla, niin ei nälkäkään päässyt yllättämään ketään.”

Burleski

“Osa porukasta kävi katsomassa burleski-esitystä. Yksi Poplatekcrew’n jäsen pääsi jopa lavalle asti… ”

Karuselli

“Yksi loman kohokohdista oli karusellin valloittaminen.”

Korttipelejä

“Lentomme myöhästyi Suomeen tullessa suhteellisen paljon, mutta onneksi nämäkin synkkyyden hetket käännettiin iloksi esimerkiksi “leikkimielisillä” korttipeleillä lentokentän lattialla.”


5 vinkkiä Rooman reissullesi:

  • Osta Vatikaaniin lippu etukäteen museon virallisilta sivuilta (pääset järkyttävän pitkän jonon ohi). Jos historia kiinnostaa tarkemmin, osta lippu, johon kuuluu Audio guide. Näin voit kierrellä omassa rauhassa ja kuunnella nauhalta juuri sinua kiinnostavat yksityiskohdat.
  • Maista jäätelöä. Esimerkiksi Pantheonin läheisyydessä on monia pikkukioskeja, joista saat helposti napattua jäätelöä mukaan, kun kävelet eteenpäin vaikka Fontana di Treville.
  • Jos reissullesi sattuu sateisia päiviä, älä anna sen vaikuttaa tunnelmaan. Et voi muuttaa asia, joten miksi stressata siitä? Ota mallia Poplatekcrewsta ja varustaudu sään mukaan.
  • Valitse hotelli keskeiseltä paikalta ja lähde rohkeasti tutkimaan ympäristöä. Itse koimme kävelyn parhaaksi taktiikaksi liikkumiseen. Myös viralliset valkoiset taksit toimivat hyvin, kun kiire pääsi yllättämään. Oma hotellimme Hotel Ponte Sisto sijaitsi täydellisellä paikalla. Joen toisella puolella sijaitsevalla Trastevere-alueella on runsaasti hyviä ja tunnelmallisia ravintoloita, ja toiseen suuntaan kulkiessa keskeisimmän nähtävyydet tulevat pian vastaan.
  • Jos kuitenkin päätät hommata julkiseen liikenteeseen esim. Roma Passin, hyödynnä sen sisältämät ilmaiset sisäänpääsyt (2 kpl). Suosittelemme erityisesti Colosseumia sekä Castel Sant’Angelo -linnaa, jonka huipulta on mahtavat näköalat kaupungin ylle. Vältä kuitenkin kuukauden ensimmäistä sunnuntaita, sillä porukkaa on enemmän kuin tarpeeksi. Silloin eri nähtävyyksiin nimittäin pääsee ilmaiseksi sisään.


Näin siis Roomassa. Nyt kysymys kuuluukin, minne tiemme vie ensi vuonna?


Haluaisitko mukaan Poplatekcrew’n vauhdikkaaseen porukkaan? Hae meille koodaavaksi arkkitehdiksi!

Poplatekcrew kasvaa

Poplatekin pilviosaaminen vahvistuu jälleen

Koodarin työkalut

Millä kielillä Poplatekcrew koodaa 2018?

Asiakkaalla töissä

HSL-projektin parissa

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.