Korkea tietoturva minimoi riskit

PCI-sertifioitu POps-pilvipalvelu suuryrityksille

Poplatek Oy tuo markkinoille suuryrityksille soveltuvan korkean tietoturvan POps-pilvipalvelun, PCI DSS tietoturva-auditoitu ja -sertifioitu vastaa EU:n tiukkoihin tietoturvavaatimuksiin. Turvalliselle, skaalautuvalle ja kustannustehokkaalle pilvipalvelulle on tällä hetkellä huutava tarve, sillä yritysten on valmistauduttava EU:n tietosuoja-asetukseen.

POps, eli Poplatek Operations, on turvallinen tietojärjestelmien ylläpito- ja operointipalvelu Amazon Web Services -pilviympäristössä (AWS). Palvelu on PCI DSS tietoturva-auditoitu ja –sertifioitu, ja se täyttää EU:n tiukat tietosuojadirektiivit. Skaalautuva pilvipalvelu taipuu suurten keskusliikkeiden, kauppaketjujen, finanssialan toimijoiden sekä suuryritysten koviin vaatimuksiin.

Palvelun avulla yrityksen sensitiivinen data, kriittiset järjestelmät ja tärkeät palvelut pystytään siirtämään pilvipalveluympäristöön turvallisesti sekä suojautumaan tietoturvauhilta ja verkkohyökkäyksiltä. Pilvipalvelun kilpailuetu on nopea, kustannustehokas ja helposti eri toimialoille skaalautuva prosessi.Mikko Virtanen, Toimitusjohtaja
Poplatek Oy

Räätälöityy nopeasti suuryrityksille, luo säästöjä

Palvelun käyttöönotto tapahtuu nopeasti. Aluksi tehdään maksuton tarve- ja säästökartoitus.

 

– Siirtymällä perinteisestä konesalipalvelusta pilvipalveluun saadaan aikaan säästöjä. Kustannusten sijaan laskemme kuinka suuret ovat säästöt.

 

Kartoituksen pohjalta laaditaan migraatiosuunnitelma. Asiakkaan tietojärjestelmät pakataan kontteihin joko asiakkaan itsensä tai Poplatekin toimesta. Palvelun ylläpidon ja päivystyksen hoitaa Poplatek.

 

– Aikaa alkukartoituksesta siihen, kunnes palvelu on käynnissä, menee arviolta 1-6 kuukautta. Perinteisten manuaalisten toimenpiteiden sijaan asennus tehdään ohjelmallisesti. Se nopeuttaa käyttöönottoa ja tehostaa ylläpitoa. Kuukausikustannukset vaihtelevat luonnollisesti sen mukaan, miten laaja järjestelmä on kyseessä, Virtanen toteaa.

 

Yritysten data kiinnostaa, asiakasrekisterit suojaan

Vuoden päästä voimaan astuva EU:n tietosuoja-asetus vaikuttaa merkittävästi yritysten toimintatapoihin, järjestelmiin ja palveluihin. Yritysten on investoitava tietoturvaan ja henkilötietojen suojaukseen. Tietoturva-asetuksen laiminlyömisestä aiheutuvat hallinnolliset sanktiot vaihtelevat.

 

– Yritykset ovat täynnä dataa, joka kiinnostaa ja josta ollaan valmiita maksamaan. Näin on ollut jo pitkään. Data on yritysten pääomaa ja sille on ottajia. Rankin tilanne on, jos yrityksen asiakastiedot ja yksilöidyt henkilötiedot vuotavat. Imagohaitat ja rikkomuksesta mahdollisesti seuraavat sanktiot voivat kasvaa niin suuriksi, ettei yritys voi jatkaa toimintaansa, Virtanen toteaa.

 

– Uusi tietosuoja-asetus on hyvä asia. Identiteettivarkauksille ei näy loppua ja ainoa keino on suojautua niitä vastaan. Asia on tärkeä ja koskettaa ihan meitä kaikkia. Ei tarvitse kuin kurkata omaan lompakkoon ja laskea montako kanta-asiakaskorttia siellä on. Niiden sisältämä data on kaikki varastoitu johonkin. Se kaikki tieto kiinnostaa ja on myös vietävissä, mikäli niitä ei ole suojattu, Virtanen havainnollistaa.


 

Kysy lisää POps-operointipalvelusta tai tilaa maksuton säästökartoitus. Kerron mielelläni lisää!

Mikko Virtanen

Mikko Virtanen

Toimitusjohtaja

Tulevan vuoden tuulet

5 maksamisen trendiä vuodelle 2019

Teoriasta käytäntöön

AWS avasi datakeskuksen Tukholmaan – mitä se tarkoittaa suomalaisille?

Ulkoistamalla voi säästää pitkän pennin

EU:n GDPR-tietosuoja-asetus tulee

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.