Haitko meille töihin?

Tällainen on meidän rekryprosessi

Poplatekille rekrytään uusia osaajia ympäri vuoden. Haluamme läpinäkyvyyden vuoksi kertoa, miten rekryprosessimme etenee. Näin tiedät jo valmiiksi, mitä odottaa.

Poplatekcrew vastaa itse yrityksen rekrytoinneista, eli haastatteluihin osallistuu potentiaalisia tulevia työkavereitasi. Meillä on kaksi erilaista mahdollista rekryprosessia. Nämä prosessit  eroavat toisistaan kokemuksesi perusteella. Selvyyden vuoksi käydään molemmat skenaariot läpi. 

 

Tavallinen rekryprosessi:

 

 1. LOUNAS: Yhteisellä lounaalla jutellaan mukavia ja selvitetään, onko meillä tarjota sinulle sopivaa hommaa.
 2. TOIMISTOHAASTATTELU: Toimistolla jutellaan syvällisemmin osaamisesta, ja sinulla on mahdollisuus kysellä enemmän Poplatekin tekemisistä. Yleensä kokeneemmille osaajille on joku yhdessä läpikäytävä harjoitus – esim. suunnitellaan jollekin kuvitteelliselle softalle arkkitehtuuria ja mietitään softakehitykseen liittyviä näkökulmia. Lisäksi käymme vapaamuotoisesti läpi työhistoriaasi sekä omia projektejasi.
 3. PÄÄTÖS: Toimitusjohtajamme Mikko soittaa ja kertoo valinnastamme.

Poplatekin rekryprosessi

 

Rekryprosessi uusille koodareille:

 

 1. NETTITEHTÄVÄ: Saat sähköpostiisi linkin nettitehtävään, jossa selvitetään koodaustaitojesi taso valitsemallasi ohjelmointikielellä.
 2. LOUNAS: Yhteisellä lounaalla jutellaan mukavia ja selvitetään, onko meillä tarjota sinulle sopivaa hommaa.
 3. TOIMISTOHAASTATTELU: Toimistolla jutellaan syvällisemmin osaamisesta, ja sinulla on mahdollisuus kysellä enemmän Poplatekin tekemisistä. Jos sinulla on esittää omaa koodinäytettä, siitä voidaan keskustella yhdessä. Lisäksi käymme vapaamuotoisesti läpi koodaushistoriaasi sekä omia projektejasi.
 4. PÄÄTÖS: Toimitusjohtajamme Mikko soittaa ja kertoo valinnastamme.

 

Poplatekin rekryprosessi 2

 

Itse haastatteluissa meitä kiinnostaa muun muassa:

 

 • Mitkä teknologiat ja ohjelmointikielet kiinnostavat sinua ja miksi?
 • Mitä haasteita olet viime aikoina päässyt ratkomaan, tai mitä on jäänyt matkan varrelta mieleen? Miten ratkoisit samoja ongelmia tänä päivänä?
 • Mikä on mielikuvasi konsultin työstä? Onko konsultin rooli mieluisa?
 • Minkälaisia työkavereita haluaisit?
 • Minkälainen työkaveri itse olet?
 • Millainen on sinun tapasi tehdä töitä?
 • Minkälaisessa työympäristössä toimit parhaiten, ja minkälaisia kokemuksia ja ajatuksia sinulla on eri ketteristä menetelmistä? 

 

Meidän työhaastattelua varten ei tarvitse opiskella itseään kirjaviisaaksi Scrumista tai frameworkista X. Haluamme mieluummin kuulla omiin kokemuksiisi pohjautuvaa tietoa ja mielipiteitä. 

 

Ymmärrämme, että aina ei voi muistaa kaikkia termejä ja yksityiskohtia. Kuitenkin, jos näyttää siltä, että tunnet jonkun alueen todella hyvin, saatamme innostua kysymään yksityiskohtaisiakin asioita. 

 

Olemme pyrkineet virittämään tämän prosessin huippuunsa, jotta rekrytointi olisi mahdollisimman jouhevaa kummallekin osapuolelle. Pyrimme vastaamaan jokaiselle hakijalle mahdollisimman nopeasti ja henkilökohtaisesti. Haluamme, että myös hakijat, joita emme voi juuri nyt palkata, saavat prosessista kehittävää palautetta.

 


Jos et vielä hakenut meille töihin, niin hae täältä! Meidät löytää nykyään myös StackOverflow’sta.

Poplatekcrew Neliö

Poplatekin rekrytiimi

careers@poplatek.fi

Konsulttina Veikkauksella

Ohjelmistokehitystä pelaamisen maailmassa

Konsultin näkökulma

Yksityinen: Kehittämässä Veikkauksen asiakasjärjestelmäkokonaisuutta

Asiakkaalla töissä

HSL-projektin parissa

Tilaa Poplatekin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt kärryillä Poplatekin tapahtumista ja saat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista ja menestystarinoista suoraan sähköpostiisi.